Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σχετικά με το διαγωνισμό μαθητικών σχημάτων

Σχετικά με το διαγωνισμό για τα μαθητικά συγκροτήματα που είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Η συμμετοχή από σχήματα υπήρξε κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης σύμφωνα πάντα με τα Συριανά δεδομένα, υπήρξε μάλιστα και σχήμα από την Αθήνα που ζήτησε να παίξει. Παρατηρήθηκε δε το φαινόμενο και μη μαθητικών σχημάτων τα οποία δήλωσαν ενδιαφέρον βλέποντας τον διαγωνισμό ως μια ευκαιρία συμμετοχής στο φεστιβάλ.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε μια σειρά από συμμετοχές ετερόκλιτων μεταξύ τους σχημάτων με διαφορετικό μουσικό επίπεδο, διαφορετικές ηλικίες μελών και με κάποια από αυτά να σπάνε ελαφρώς το μαθητικό φράγμα ηλικιακά. Οι διαφορές πολλές μα ο κοινός παρονομαστής ένας: Η δίψα της συμμετοχής! Από όλα τα σχήματα έγινε σαφές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πως δηλώνουν συμμετοχή όχι για να διαγνωστούν και να "κοντραριστούν" μεταξύ τους κυνηγώντας κάποιο έπαθλο, μα για να τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν ζωντανά συμμετέχοντας στο φεστιβάλ. Έτσι λοιπόν και εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ΟΛΕΣ τις μπάντες που δήλωσαν συμμετοχή να συμμετέχουν ως special guests στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας το υλικό τους όχι σαν διαγωνιζόμενοι μα σαν συμμετέχοντες! Το κέρδος διπλό: Και οι μπάντες κατάφεραν αυτό που θέλουν (να παίξουν ζωντανά) και εμείς γλιτώσαμε από τον "πονοκέφαλο" της οριοθέτησης ενός διαγωνισμού με τόσο διαφορετικές μεταξύ τους συμμετοχές και της αναγκαστικής βράβευσης μιας από αυτές.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι όμως δεν είναι άλλοι από όλους εκείνους που θα βρεθούν στο φεστιβάλ στις 15, 16 και 17 Ιουλίου μιας και πολύ απλά θα απολαύσουν περισσότερες μπάντες ζωντανά!

Η φιλοσοφία πίσω από το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ Ερμούπολης είναι ΠΑΝΤΑ η συμμετοχή καινούριων τοπικών και μη σχημάτων και η διάδοση της καλής μουσικής. Έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό μας δίνουμε την ευκαιρία σε ακόμα πιο πολλά σχήματα να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της συμμετοχής στο φεστιβάλ!

Χ. Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: